main logo
753

Președintele Radei ucrainene: Gazoductul, folosit pentru intimidare

Proiectul gazoductului rus Nord Stream 2 este unul de natură politică, și nu economică, scrie portalul emerging-europe.com, care îl citează pe președintele Radei ucrainene, Andrii Parubiy.

Speakerul de la Kiev: Gazoductul, folosit pentru intimidarePreședintele Radei ucrainene: Gazoductul, folosit pentru intimidare

Declarația a fost făcută în cadrul Conferinței Interparlamentare Georgia, Moldova și Ucraina, care a avut loc săptămâna trecută la Chișinău, scrie Publika.md

Oficialul a menționat că gazoductul reprezintă o inițiativă politică personală a președintelui rus, Vladimir Putin, care are drept scop destabilizarea Europei și descurajarea țărilor europene.

Președintele Radei de la Kiev, alături de omologul său moldovean, Andrian Candu, au semnat o scrisoare în acest sens, pe care au adresat-o tuturor președinților parlamentelor europene.  

În ea se arată, printre altele, că deciziile legate de Nord Stream 2 să fie luate în conformitate cu normele UE. Documentul urmează fie semnat și de Lituania și Polonia. Președintele rus, Vladimir Putin, a ripostat însă, după o întâlnire cu cancelarul austriac, Sebastian Kurz. 

El a declarat că implementarea acestui proiect este apolitică. Ucraina consideră însă că gazoductul, care va fi folosit ca un instrument de șantaj de către Rusia, va afecta nu doar securitatea sa energetică, dar și a Moldovei, Georgiei și a altor ţări. 

Nord Stream 2 este un proiect finanțat în totalitate de gigantul energetic rus Gazprom și reprezintă construcția unui gazoduct prin Marea Baltică până în Germania. Acesta va asigura Europa cu 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării