main logo
298

Președintele Poloniei: Gazoductul Nord Stream 2, amenințare pentru Ucraina și Slovacia

Gazoductul rusesc Nord Stream 2 reprezintă o amenințare pentru securitatea Ucrainei și Slovaciei, a declarat președintele Poloniei, Andrzej Duda, în cadrul unui interviu acordat postului public de radio de la Varşovia.

Gazoductul Nord Stream 2, amenințare pentru Ucraina și Slovacia

„Poziția noastră este clară și nu se va schimba: Nord Stream 2 este o investiție care nu are nimic în comun cu economia. Aceasta este o afacere politico-economică, care reprezintă interesul Rusiei. Din păcate, în acest proiect participă și companiile germane”, a menționat Andrzej  Duda, subliniind că Polonia își construiește securitatea energetică cu ajutorul gazului natural din Norvegia și l celui lichefiat din SUA, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„Apariția acestui gazoduct reprezintă o amenințare pentru Ucraina, Solvacia și ar fi reprezentat și pentru Polonia, dacă noi nu am fi luat măsuri de precauție”, a adăugat Dudua.

Gazoductul Nord Stream 2 va avea o lungime de 1200 de km, va trece pe la fundul Mării Baltice și va avea o capacitate de 55 de miliarde de metri cubi pe an. Contra construirii acestui gazoduct s-au pronunţat Polonia, țările baltice, Ucraina și Danemarca. Aceste state avertizează:  Kremlinul încearcă astfel să dezbine Uniunea Europeană și să pună presiune asupra zonei sale de sud-est.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării