main logo
1162

Președintele mexican, filmat în timp ce dă mâna cu mama lui El Chapo

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a dat mâna cu mama faimosului traficant Joaquin "El Chapo" Guzman, cu prilejul unei vizite pe care a făcut-o, duminică, în satul natal al acestuia.

Președintele mexican, filmat în timp ce dă mâna cu mama lui El Chapo

Într-o înregistrare video difuzată pe Twitter, Lopez Obrador poate fi văzut apropiindu-se de maşina Mariei Consuelo Loera, parcată pe un drum neasfaltat la periferia comunei de munte Badiraguato din statul nord-vestic Sinaloa, fief al cartelului omonim al narcoticelor, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Preşedintele mexican, înconjurat de zeci de localnici, îi spune mamei traficantului că nu trebuie să coboare din maşină, cei doi îşi strâng mâinile şi stau puţin de vorbă. Lopez Obrador îi mai spune femeii în vârstă că i-a "primit scrisoarea", fără alte detalii.

Şeful statului este văzut apoi discutând cu unul din avocaţii lui El Chapo, Jose Luiz Meza.

Un martor a menţionat pentru Reuters că Loera l-a aşteptat pe Lopez Obrador lângă satul El Tuna, locul natal al lui Guzman. Preşedintele mexican se afla într-o vizită oficială împreună cu guvernatorul statului.

Lopez Obrador a primit ulterior pe Twitter numeroase critici pentru că a salutat-o pe mama traficantului şi a dat mâna cu nonagenara, mai ales în condiţiile în care şi în Mexic sunt promovate măsuri de distanţare socială pentru a încetini propagarea noului coronavirus.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării