29 septembrie, 13:34
141
0
Președintele Macron promite să ajute la medierea conflictului din Belarus
29 septembrie, 13:34
141
0

Lidera opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia vorbește cu presa după întrevederea cu președintele francez Emmanuel Macron, Vilnius, Lituania, 29 septembrie 2020.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a promis marţi, în timpul unei întrevederi cu lidera opoziţiei belaruse Svetlana Tihanovskaia, că va ajuta la medierea crizei politice din Belarus, transmite Știri.md cu referire la Europalibera.org.

Cei doi s-au întâlnit în Lituania, unde s-a refugiat Tihanovskaia imediat după alegerile prezidențiale din Belarus, din 9 august și izbucnirea protestelor masive împotriva falsificării scrutinului.

Potrivit Svetlanei Tihanovskaia, președintele Macron a promis că „va face tot ce-i stă în putinţă pentru a-i elibera pe toţi prizonierii politici" din Belarus.

Mii de persoane au fost reținute, sute dintre ele au fost maltratate de forțele de ordine în cursul protestelor la care se cere demisia președintelui Lukașenko și organizarea de alegeri corecte, sub supraveghere internațională.

Între timp, Lukașenko, aflat la putere de 26 de ani, a depus jurământul ca președinte într-o ceremonie secretă deși realegerea sa nu este recunoscută nici de Statele Unite, nici de Uniunea Europeană.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter