main logo
482

Președintele Klaus Iohannis solicită modificarea legislației electorale

Președintele României, Klaus Iohannis a solicitat modificări ale tuturor legilor electorale, astfel ca diaspora să poată vota și anticipat, modificări care să se aplice începând cu alegerile prezidențiale, unde șeful statului candidează pentru încă un mandat.

Președintele Klaus Iohannis solicită modificarea legislației electorale

Klaus Iohannis le-a scris șefei Guvernului, Viorica Dăncilă, președinților Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), și Marcel Ciolacu (PSD), o scrisoare în care solicită modificări ale legilor electorale, transmite Știri.md cu referire la Europalibera.org.

 Între altele, președintele cere introducerea votului anticipat pentru alegerea președintelui și extinderea votului prin corespondență la toate tipurile de alegeri

Totodată, președintele le-a cerut și parlamentarilor să adere la aceste modificări, astfel încât până la finalul sesiunii parlamentare să intre în vigoare.

În caz contrar, a arătat șeful statului, va convoca sesiune extraordinară a Parlamentului pe timpul verii, pentru ca modificările să intre în vigoare în toamnă. 

Miza este asigurarea condițiilor de vot pentru diaspora încă de la alegerile prezidențiale, care vor avea loc la finalul anului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării