main logo
8488

Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit într-un accident de elicopter

Prima confirmare din Iran a morții președintelui Raisi: „Președintele Iranului și ministrul de Externe, martiri ai accidentului de elicopter”, transmite luni dimineață agenția de știri Mehr.

Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit într-un accident de elicopterEbrahim Raisi/Imagine simbol

Știrea agenției confirmă declarațiile Semilunei Roșii, ai cărei reprezentanți au spus că nu s-au găsit semne de viață la locul accidentului de elicopter, preluate și de BBC, și de presa din Rusia, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

„Un elicopter care îi transporta pe președintele Ebrahim Raisi și pe ministrul de Externe Hossein Amir-Abdollahian s-a prăbușit duminică într-o zonă forestieră densă din Azerbaidjanul de Est”, își începe agenția Mehr știrea difuzată luni dimineață.

„Pasagerii elicopterului, printre care se numără Ebrahim Raisi, Hossein Amir-Abdollahian, guvernatorul provinciei iraniene Azerbaidjanul de Est, Malek Rahmati, și ayatollahul Mohammad Ali Ale-Hashem, reprezentantul Liderului Revoluției Islamice în provincia Azerbaidjanul de Est, împreună cu alte câteva persoane, sunt martirii incidentului”, a mai scris agenția iraniană.

Agenția de știri Mehr este o agenție de știri semioficială a guvernului iranian. Are sediul central la Teheran și este deținută de Organizația pentru Dezvoltare Islamică a guvernului iranian.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării