main logo
685

Preşedintele Dumei de Stat: Putin i-a salvat viaţa lui Navalnîi

Preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, l-a acuzat joi pe opozantul Aleksei Navalnîi că lucrează pentru servicii secrete occidentale şi a afirmat că preşedintele rus Vladimir Putin „i-a salvat acestuia viaţa” şi nu a orchestrat otrăvirea lui, informează AFP.

Preşedintele Dumei de Stat: Putin i-a salvat viaţa lui Navalnîi

„Navalnîi nu are nicio ruşine, este un scelerat. Putin i-a salvat viaţa”, a subliniat într-un comunicat Viaceslav Volodin, după ce opozantul l-a acuzat pe preşedintele rus că s-ar afla în spatele otrăvirii sale, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

”Este clar că Navalnîi lucrează pentru serviciile speciale şi pentru autorităţile unor ţări occidentale”, a adăugat oficialul rus.

Volodin nu a precizat în ce fel i-a salvat preşedintele rus viaţa lui Navalnîi.

La sfârşitul lui august, lui Aleksei Navalnîi i s-a făcut foarte rău în timp ce se întorcea cu o cursă aviatică din Siberia la Moscova şi a fost internat de urgenţă în oraşul siberian Omsk. Medicii de acolo au declarat că nu au găsit urme de otrăvire a lui Navalnîi, evocând în schimb posibile cauze medicale naturale. După câteva zile, după dispute aprinse între familia lui şi personalul medical din Omsk, Navalnîi a fost transferat în Germania, unde au fost descoperite urme de agent neurotoxic în corpul său.

Kremlinul a declarat că nu a avut niciun rol în transferul medical al opozantului la Berlin, însă mai multe mass-media ruse au afirmat că acest transfer a fost posibil doar printr-o intervenţie din partea preşedinţiei ruse.

Potrivit unor laboratoare medicale din Germania, Franţa şi Suedia, Navalnîi a fost otrăvit cu agent neurotoxic de tip Noviciok, substanţă dezvoltată în scopuri militare în epoca sovietică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării