main logo
307

Presa rusă: Washingtonul ar fi cerut o întâlnire între Trump şi Putin

Secretarul de stat american Mike Pompeo s-ar putea să abordeze în cursul vizitei sale la Soci, problema unei întâlniri între preşedinţii rus şi american, în marja reuniunii G20 de la Osaka în iunie, a declarat Serghei Riabkov.

Presa rusă: Washingtonul ar fi cerut o întâlnire între Trump şi Putin

Anterior, Washingtonul nu admitea o întâlnire între preşedinţii rus şi american până când Rusia nu va restitui Ucrainei cele trei nave sechestrate în urma incidentului naval din noiembrie trecut în apropierea strâmtorii Kerci în Marea Neagră şi nu îi va elibera pe cei 24 de marinari capturaţi atunci, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

La întrebarea RIA Novosti dacă la convorbirile de la Soci se va lua în discuţie posibilitatea unei întâlniri bilaterale între cei doi preşedinţi la G20 în Japonia, ministrul de externe adjunct Serghei Riabkov a răspuns: 'Ca temă, ca subiect, admit o astfel de discuţie'.

'Întotdeauna am spus că prezenţa liderilor la un eveniment de acest nivel oferă o astfel de oportunitate. Dar în trecut am văzut cum partea americană renunţa la înţelegerile convenite în acest sens şi-şi schimbă în ultimul moment planurile. Prin urmare, nu anticipăm nicio discuţie despre o problemă sau alta, dar ipotetic există o astfel de perspectivă', a afirmat înaltul responsabil diplomatic rus.

O sursă a cotidianului rusesc Kommersant, apropiată Departamentului de Stat, a precizat că SUA s-au pronunţat în favoarea întâlnirii între cei doi preşedinţi şi aşteaptă un răspuns din partea Rusiei. În acelaşi timp, aceasta a apreciat ca 'ridicată' probabilitatea unei întrevederi între Putin şi Trump la Osaka, în iunie.

Potrivit lui Serghei Riabkov, partea rusă ar dori să 'clarifice dacă administraţia americană este pregătită să dezvolte acel impuls pozitiv pe care conversaţia telefonică între cei doi preşedinţi din 3 mai l-a dat dialogului bilateral'.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării