main logo
440

Presa coreeană: Donald Trump era dispus să reducă sancţiunile împotriva Coreei de Nord

Preşedintele american Donald Trump era dispus să relaxeze sancţiunile impuse Coreei de Nord (Republica Populară Democrată Coreeană), în cadrul summitului din Vietnam, dar a propus o clauză în cazul în care Coreea de Nord relua testele balistice, relatează presa sud-coreeană, citată de Reuters.

Presa coreeană: Trump era dispus să reducă sancţiunile împotriva RPDC

Informaţiile privind clauza impusă de Donald Trump au fost menţionate într-un comunicat emis în urma unei conferinţe din data de 15 martie, în cadrul căreia Choe Son Hui, adjunct al ministrului de Externe din Coreea de Nord, a transmis că preşedintele american avea o poziţie „relaxată” privind sancţiunile în cadrul summitului din Vietnam, transmite Ştiri.md cu referire la mediafax.ro.

În pofida poziţiei preşedintelui Donald Trummp, secretarul american de Stat Mike Pompeo şi John Bolton, consilierul pentru securitate naţională, „au creat un obstacol”, relatează agenţiile de presă Yonhap şi Newsis.

Summitul din Vietnam, dintre preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un s-a terminat brusc, fără o concluzie. În urma summitului din perioada 27-28 februarie, nu au mai existat informaţii despre contact direct între Washington şi Phenian. Choe Son Hui a transmis că relaţiile dintre cei doi lideri sunt încă bune şi „chimmia dintre ei este minunată”.

În urma conferinţei din Phenian din data de 15 martie, presa nord-coreeană nu a menţionat faptul că Donald Trump era dispus să reducă sancţiunile sau că a existat o clauză.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării