main logo
446

Premierul Noii Zeelande s-a întâlnit cu rudele victimelor atentatului

Prim-ministra Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a vizitat membrii comunității musulmane din Christchurch, purtând un hidaj în ceea ce observatorii au apreciat ca un gest plin de compasiune și respect.

Premierul Noii Zeelande s-a întâlnit cu rudele victimelor atentatuluiPremierul Noii Zeelande s-a întâlnit cu rudele victimelor atentatului

Se întâmplă după ce săptămâna trecută a avut loc un atac terorist la două moschei, în urma căruia un decedat 50 de persoane, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Membrii Parlamentului s-au adunat astăzi în Parlament pentru a împărtăși condoleanțele victimelor.

Premiera Jacinda Ardern se va întoarce miercuri în orașul Christchurch, pentru a doua oară de la atacurile teroriste de săptămâna trecută, la cele două moschei.

Ardern a spus că se va întâlni mâine cu familiile victimelor și cu familiile victimelor, pregătindu-se pentru înmormântare.

Majoritatea victimelor erau migranţi sau refugiaţi din ţări precum Pakistan, India, Malaezia, Indonezia, Turcia, Somalia şi Afganistan.

Principalul suspect în cazul celui mai groaznic atac armat în masă pe timp de pace din Noua Zeelandă intenţiona să continue masacrul dacă n-ar fi fost prins de poliţie, a declarat sâmbătă premierul neo-zeelandez Jacinda Ardern.

Suspectul, identificat drept Brenton Harrison Tarrant, un cetăţean australian în vârstă de 28 de ani, a fost acuzat sâmbătă de crimă, într-o primă apariţie în faţa instanţei, deşi este posibil să i se aducă şi alte acuzaţii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării