main logo
1228

Premierul georgian a semnat cererea de aderare a Georgiei la UE

Premierul georgian, Irakli Garibaşvili, a semnat cererea de aderare a Georgiei la Uniunea Europeană. Despre asta informează presa locală.

Premierul georgian a semnat cererea de aderare a Georgiei la UEFoto: captură video

Anterior, președintele georgian Salome Zurabişvili a declarat, că este momentul ca Europa să-și deschidă uşile atât pentru Georgia, cât și pentru Moldova, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

"Este clar că Ucraina are prioritate astăzi, pentru că noi nu suntem bombardați. Nu trebuie să-i dăm lui Putin impresia că există verigi slabe. Poate fi o altă formă de integrare, nu tehnică, ci politică. Nu se va întâmpla neapărat imediat, dar va fi un semnal politic destul de clar", a declarfat oficialul.

Președintele Georgiei a menționat, că este important ca țara să-şi continue drumul spre Europa și să realizeze toate reformele necesare. Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a scris recent pe Twitter că UE sprijină această țară și suveranitatea acesteia.

Georgia, la fel ca Ucraina, a semnat un acord de asociere cu UE, care nu-i oferă nicio garanţie de integrare ulterioară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării