main logo
282

Premierul desemnat la București se arată sigur de învestirea lui

În România, premierul desemnat, Ludovic Orban, s-a declarat încrezător că partenerii care au contribuit la adoptarea moțiunii de cenzură împotriva guvernului social-democrat vor susține și învestirea cabinetului său, pentru că altfel „rămâne la putere Viorica Dăncilă”, șefa guvernului destituit săptămâna trecută.

Premierul desemnat la București se arată sigur de învestirea lui

Orban care caută o majoritate parlamentară ce ar sprijini un cabinet minoritar format doar de partidul său, PNL, a spus că deocamdată, „nu ia în calcul nimic” cu privire la participarea la guvernare a vreunui alt partid, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

Marți, președintele Klaus Iohannis i-a încredințat lui Orban, un aliat al său, sarcina formării noului guvern, amintind că guvernul viitor va fi de tranziție, pentru că va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare, indiferent dacă acestea vor fi anticipate, sau potrivit programului, adică peste un an. 

Orban a spus că măsurile prioritare ale guvernului său vor fi echilibrarea macrofinanciară prin refacerea bugetului, reducerea aparatului guvernamental, inclusiv prin digitalizare, infrastructura ș.a.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării