main logo
327

Premierul Ciucă: România va fi alături de cetăţenii moldoveni

Prim-ministrul român, Nicolae Ciucă, a salutat decizia Consiliului European de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţări candidate la aderarea la Uniunea Europeană.

Premierul Ciucă: România va fi alături de cetăţenii moldoveni

Premierul a declarat că România va fi alături de cetăţenii celor două state, inclusiv Georgia, în parcursul lor european, transmite Știri.md.

"Salut decizia istorică a Consiliului European. România va fi alături de cetăţenii Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei în calea lor europeană", a declarat Ciucă.

Reamintim că, la data de 23 iunie, Consiliul European i-a acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. De asemenea, acest statut a fost acordat și pentru statul vecin, Ucraina. 

Autoritățile de la Chișinău au declarat că decizia adoptată de către toți cei 27 de lideri europeni în cadrul Summitului Consiliului Uniunii Europene este una istorică și deschide o nouă filă în istoria modernă a țării.

Statutul de candidat la aderare acordat Republicii Moldova vizează realizarea mai multor reforme importante, printre care: lupta cu corupția, reforma justiției, implementarea angajamentului de „dezoligarhizare”, lupta împotriva criminalității organizate, a spălării banilor, reforma administrației publice, inclusiv îmbunătățirea procesului de achiziții publice, sporirea implicării societății civile în procesele de luare a deciziilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării