main logo
397

Premierul britanic s-a întâlnit pentru prima oară cu Donald Trump

Premierul britanic, Keir Starmer, s-a întâlnit pentru prima oară, la New York, cu fostul președinte american și candidatul la Casa Albă Donald Trump, relatează vineri media britanice.

Premierul britanic s-a întâlnit pentru prima oară cu Donald TrumpFoto: Imagine simbol

Întâlnirea s-a desfășurat la Trump Tower, în prezența șefului diplomației britanice, David Lammy, care în 2017 l-a calificat drept „rasist” pe Donald Trump și s-a angajat să iasă la protest dacă acesta vine în Marea Britanie, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Liderul laburist britanic, care a susținut mai devreme joi un discurs la tribuna ONU, a ținut să-l întâlnească pe Trump în persoană pentru a „stabili o relație” cu acesta.

„Cred mult în relațiile personale pe scena internațională. Cred că este cu adevărat important să știi cine este omologul tău într-o țară anume, să-l cunoști personal și să faci cunoștință cu el personal”, a subliniat Starmer.

Acesta a mai spus presei că „evident” încearcă să o întâlnească și pe candidata democrată Kamala Harris înainte de alegerile prezidențiale din SUA din 5 noiembrie.

„Avem evident de multă vreme o relație specială cu Statele Unite, construită în circumstanțe realmente dificile (...), indiferent de persoana care ocupă postul în cauză, în SUA ori în Regatul Unit”, a insistat Keir Starmer.

La rândul său, Donald Trump a declarat înainte de întâlnire că liderul laburist este un om „foarte plăcut, a făcut o campanie bună (...) și este foarte popular”.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării