220
0
Premierul britanic, invitat la Paris pentru discuţii privind Brexitul
220
0

Noul premier britanic, Boris Johnson, va fi negociatorul-şef pentru Brexit. El este aşteptat în Franţa, peste aproximativ o lună, pentru a discuta cu preşedintele Emmanuel Macron.

Foto: ft.com

Deşi se declară gata să coopereze cu liderul britanic, Parisul şi alte capitale europene nu vor renegocia termenii ieşirii Regatului Unit din UE, transmite Știri.md cu referire la Rador.

Mai multe informaţi în relatarea lui Dan Vasiliu, corespondentul RRA la Londra:

Purtatorul de cuânt al premierului britanic a declarat că Regatul Unit este pregătit să înceapă discuţiile cu UE în privinţa Brexitului, Boris Johnosn urmând să fie negociatorul-şef, în timp ce ministrul pentru Brexit, Stephen Barclay, va fi omologul lui Michel Barnier, negociatorul UE. 

Reprezentantul guvernului a precizat că Boris Johnson a purtat o convorbire telefonică cu preşedintele francez, Emmanuel Macron, în care a reiterat determinarea Marii Britanii de a părăsi blocul comunitar făra nicio înţelegere dacă acordul de retragere nu va fi redeschis şi backstopul irandez eliminat. 

Liderul de la palatul Elysee l-a invitat pe premierul britanic să efectueze o vizită în Franţa săptămânile următoare pentru a discuta pe marginea acestui subiect, însă şansele ca acordul Brexit să fie modificat sunt aproape inexistente, în contextul în care liderii europeni au subliniat în repetate rânduri că nu sunt dispuşi să facă vreo concesie./lazard/ilapadat

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter