main logo
903

Premieră: Un bebeluș a fost scos din uter, operat și pus la loc

Copilul nenăscut al unei femei însărcinate a fost supus unei operații revoluționare. Fetița a fost scoasă din uter pentru a fi tratată, iar apoi a fost pusă la loc.

Premieră: Un bebeluș a fost scos din uter, operat și pus la loc

Procedura a fost efectuată în Marea Britanie, la Londra, transmite Știri.md cu referire la unica.md.

Până acum, astfel de operații au avut loc doar în Belgia. De aceea, medicii britanici au fost asistați de o echipa de doctori belgieni.

Pacientele au fost Bethan Simpson, o tânăra de 26 de ani și fetița ei nenăscută. 

Potrivit ziarului The Mirror, doctorii au descoperit la analize, în cea de-a 20-a săptămână de sarcină, că micuța are spina bifidă, un defect de închidere de os la coloana vertebrală, care îi putea afecta capacitatea copilului de a merge.

„Și eu și bebelușul am trecut prin teste de lichid amniotic, RMN și nenumărate ecografii”, a spus mama fetiței, potrivit The Mirror.

La 24 de săptămâni a avut loc operația, printr-o procedură revoluționară, prin care copilul a fost scos din pântece, operat, iar apoi pus la loc. Intervenția chirurgicală a fost calificată drept o mare reușită, iar starea de sănătate a copilului este foarte bună.

„Simt în fiecare zi cum copilul meu se mișcă, nu s-a schimbat nimic. E o fetiță specială. Fiica noastră a arătat cât de mult și-a dorit această viață!”, a precizat tânăra mamă.

Bethan și soțul sau, Kieron, au avut ca prima opțiune întreruperea sarcinii, apoi au aflat că problema se poate rezolva prin această operație.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării