main logo
838

Premieră: Turiștii pot ajunge în locul unde sunt încoronați monarhii britanici

Locul unde va fi încoronat regele Charles al III-lea al Marii Britanii și unde toți monarhii britanici au fost încoronați timp de secole va fi deschis publicului, în premieră în luna mai.

Premieră: Turiștii pot vedea locul încoronării monarhilor britanici

Vizitatorii vor trebui însă să-și scoată încălțările pentru a face acest lucru, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

La aproximativ o săptămână după încoronarea regelui Charles, în 6 mai, Westminster Abbey va permite vizitatorilor să meargă pe venerata podea. Acesta a fost locul de încoronare al regilor și reginelor de peste 700 de ani, potrivit unui comunicat de presă de pe site-ul bisericii.

Pentru a proteja plăcile de mozaic de pe podeaua din secolul al XIII-lea, vizitatorilor li se va cere să-și scoată pantofii și să meargă doar în șosete pe el.

„Va fi pentru prima dată când Abația invită vizitatorii să meargă pe pavajul Cosmati, unde va fi amplasat Scaunul Încoronării pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea”, se arată în comunicatul de presă.

Opera elaborată de mozaic de 7,6 de metri pătrați, realizată din 80.000 de piese de marmură, piatră, sticlă și metal, a fost izolată până acum și putea fi văzută doar de la distanță, se arată în comunicat.

„Pavajul Cosmati este una dintre marile comori ale Abației. A fost plasat în fața Altarului Mare de către meșteri italieni la ordinul lui Henric al III-lea, în 1268”, mai arată Westminster Abbey.

Vizitele turistice vor avea loc o dată pe zi, între 15 mai și 31 mai. Biletele au prețul de 18,40 dolari.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării