main logo
486

Premieră: România, dată în judecată la CEDO de 7 cupluri de homosexuali

Şapte cupluri de homosexuali au dat statul român în judecată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pentru a reclama încălcarea dreptului la viaţa privată şi de familie în România.

România, dată în judecată la CEDO de 7 cupluri de homosexuali

În lipsa posibilităţii unei căsătorii între persoanele de acelaşi sex, aceste cupluri solicită reglementarea parteneriatului civil în România, pentru a se putea reprezenta reciproc în anumite conflicte cu instituţiile statului.

Cei 14 homosexuali sunt susţinuţi de asociaţia Accept, care militează pentru drepturile cuplurilor de acelaşi sex, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Este pentru prima dată când e făcută o astfel de plângere la CEDO, din partea unor cetăţeni români.

Pe motiv că nu le este permisă căsătoria în România , aceste 7 cupluri susțin că întâmpină probleme când vine vorba de instituţiile statului. De exemplu, nu sunt recunoscuţi în spital drept aparţinători, prin urmare ei nu pot sta unul lângă celălalt la consultaţii în cabinetul medicului.

Nu pot lua decizii importante legate de viaţă partenerului în caz de forţă majoră, de exemplu accidente grave. Nu pot obţine un certificat de deces pentru partener sau un ajutor de înmormântare.

Deocamdată, cererea adresată CEDO de către aceste 7 cupluri este în stadiu de verificare.

Se ştie că a fost depusă în aprilie anul acesta, iar asociaţia Accept, printr-un avocat, va reprezenta gratis în instanţă aceste cupluri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării