13 aprilie, 17:43
435
0
Premieră în istoria Bacalaureatului din Franța: Fără examene scrise
13 aprilie, 17:43
435
0

Franța a adaptat examenul de Bacalaureat de anul acesta la măsurile de carantină, dar și la orele desfășurate online în această perioadă. Nu vor mai fi examene scrise iar notele finale se vor baza pe evaluarea continuă a fiecărui elev.

Din cauza epidemiei de coronavirus, școlile sunt închise de mai bine de trei săptămâni. Toate formele de învățământ s-au adaptat acestei situații, transmite Știri.md cu referire la tvr.ro.

Peste 730.000 de elevi au trăit cu emoții că anul școlar va fi înghețat iar Bacalureatul amânat.

Acum au aflat cum vor fi evaluați și notați. Din cauza epidemiei de coronavirus, anul acesta s-a renunțat la probele scrise, o premieră în istoria Bacalaureatului francez.

Nota finală va ține cont de notele ultimelor trei trimestre ale anului școlar terminal, în afara notelor obținute în perioada de izolare.

Oralul la franceză se va susține conform calendarului deja stabilit, dar după o programă revizuită, considerată mai accesibilă pentru elevi.

Cei care nu vor avea note de promovare vor fi reevaluați la începutul lunii iulie.

În Franța, Bacalaureatul este un examen foarte important, iar pentru prima oară din 1808, acest examen nu se va desfășura în formula sa clasică.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter