main logo
7809

Pregătiri de Sfârșitul Lumii: Cine și-a făcut provizii de 160.000 de lei

Deși reprezintă deja un capitol încheiat din istorie, ecourile atentatelor din 11 septembrie 2001 răsună și astăzi.

Pregătiri de Sfârșitul Lumii: Cine și-a făcut provizii de 160.000 de leiPregătiri de Sfârșitul Lumii: Cine și-a făcut provizii de 200.000 de lei.

Marcat de acestea este și un american, care a decis să prevină orice dezastru ce s-ar putea întâmpla și în care ar fi implicată familia sa. Pentru asta, bărbatul și-a asigurat apartamentul din New York cu provizii pe care a cheltuit nici mai mult, nici mai puțin de zece mii de dolari (echivalentul a circa 160.000 de lei), scrie canal3.md.

De mai bine de șapte ani, Jason Charles achiziționează tot felul de produse necesare supraviețuirii unei calamități naturale sau unei catastrofe. Astăzi, bărbatul este convins că nici măcar vestea despre sfârșitul lumii nu l-ar putea afecta.

„Mă pregătesc pentru oriсe ar putea să se întâmple. O criză financiară, uragane, tornade, vreme rea de iarnă. Acestea ne lovesc destul de des. Nu cred într-o invazie a extratereştrilor sau în apariţia zombilor'', a declarat pompierul, Jason Charles.

Tată a cinci copii, Jason a preferat să nu se rezume doar la construcția unui buncăr pentru a-și îndeplini misiunea. Așa se face că o parte din locuința sa servește drept loc de depozitare a zeci de cutii, produse și echipamente, suficiente pentru a trăi în condiții extreme timp de nouă luni.

Faptul că s-a aflat la datorie atunci când a avut loc tragedia seriilor de atac sinucigașe din Statele Unite, l-a determinat să fie prudent pentru tot restul vieții. De altfel, acesta este mesajul pe care încearcă să-l transmită și celorlalți.

''Oamenii care nu se pregătesc pentru diferite scenarii sunt naivi. Aceştia consideră că mereu va fi aşa cum este acum. Dacă s-ar întâmpla ceva, mă consider pregătit şi nu contează dacă trebuie să rămân în apartament sau să plec. E ca şi cum ai avea o asigurare'', a comunicat pompierul, Jason Charles.

Jason Charles face parte și din comunitatea "NYC Preppers Network", membrii căreia îndeamnă populația să fie pregătită pentru situații neprevăzute. Organizația este recunoscută la nivel național.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării