main logo
736

Prăbușire An-148: 1.500 de resturi umane, recuperate

Ancheta preliminară în cazul accidentului aviatic din Rusia indică o posibilă cauză a prăbuşirii: senzorii de viteză ai aeronavei arătau date greșite.

Prăbușire An-148: 1.500 de resturi umane, recuperatePrăbușire An-148: 1.500 de resturi umane, recuperate

După analizarea unei cutii negre, care înregistrează parametrii de zbor, experţii au stabilit că problemele au apărut la două minute şi jumătate de la decolare, scrie publika.md.

Avionul se afla atunci la o înălţime de 1.300 de metri. În acel moment, tabloul de bord din stânga aeronavei indica greşit viteza, pentru că senzorii nu erau conectaţi la sistemul de încălzire.

Mai multe informaţii vor fi obţinute după analizarea celeilalte cutii negre, care înregistrează conversaţiile din cabina piloţilor.

Reprezentanții companiei aeriene au declarat că aeronava a fost verificată tehnic înaintea zborului. Conform protocolului, pe perioada anchetei, toate avioane AN-148 au fost oprite la sol.

Experţii de la uzina Antonov din Ucraina spun că modelul este certificat la nivel internațional și că are un nivel înalt de siguranţă.

"Avioanele AN-148 sunt folosite şi de forțele guvernamentale, dintre care unul îl transportă pe președintele Ucrainei. Încă două modele operează în Coreea de Nord, iar cu o aeronavă călătoreşte Kim Jong Un", a declarat Oleksandr Kava, expert în aviație.

Între timp, echipele de intervenţie aflate la locul accidentului au recuperat peste 1.500 de fragmente de corpuri umane și 500 de bucăți de avion.

Aseară, în fața Catedralei Hristos Mântuitorul, a avut loc o slujbă de pomenire a celor decedați. Oamenii au aranjat pe scările catedralei o cruce din 71 de candele.

În tragedia aviatică a murit şi mama Ekaterinei Zakladnaia. Femeia lucra la Moscova şi venea acasă în Orsk de 2-3 ori pe an, însă, de această dată, nu a mai ajuns la copii.

"La început nu am crezut că este vorba despre avionul în care se afla mama. Nici acum nu-mi vine a crede. Am fost departe de ea în ultimii trei ani și vorbeam mai mult la telefon", a declarat Ekaterina Zakladnaia, fiica uneia dintre victime.

Autorităţile din Rusia au mărit suma despăgubirilor oferite familiilor victimelor la trei milioane de ruble, echivalentul a 42 de mii de euro.

Avionul operat de compania Saratov Airlines, cu 71 de oameni la bord, s-a prăbuşit duminică, în apropiere de Moscova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării