24 mai, 2019 15:08
265
0
Poziţia UE faţă de Brexit nu s-a modificat după anunţul demisiei May
24 mai, 2019 15:08
265
0

Poziţia Uniunii Europene în ceea ce priveşte termenii ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar nu s-a modificat în urma anunţului de vineri al demisiei premierului Theresa May pe data de 7 iunie, a declarat Mina Andreeva, purtătoare de cuvânt a preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Foto: gandul.info

''Preşedintele (Comisiei Europene, Jean-Claude) Juncker a urmărit anunţul din această dimineaţă al prim-ministrului (Theresa May) fără nici o bucurie personală'', a declarat Mina Andreeva, într-un briefing de presă, transmite Știri.md cu referire la Agerpres

''Theresa May este o femeie curajoasă, faţă de care are un mare respect. Preşedintelui i-a plăcut foarte mult şi a apreciat să lucreze cu prim-ministrul May. În mod egal, el va respecta şi va stabili relaţii de lucru cu orice alt nou prim-ministru, oricare ar putea fi acesta. Poziţia noastră privind acordul de retragere este aceea că nu există nicio modificare din acest punct de vedere'', a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Ea a reiterat că Uniunea nu va renegocia acordul referitor la Brexit, dar ar putea amenda declaraţia politică însoţitoare, referitoare la viitorul relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit.

''Ipoteza de lucru este că Brexitul se va produce în continuare pe 31 octombrie'', a mai declarat purtătoarea de cuvânt de la Bruxelles.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter