main logo
1855

Poza de la NASA care arată cât suntem de neînsemnați în Univers

NASA îți arată încă o dată cât suntem de neînsemnați în Univers, printr-o imagine inedită.

Poza de la NASA care arată cât suntem de neînsemnați în Univers

Pământul a fost fotografiat de la milioane de kilometri depărtare și nu pare mic doar din cauza distanței…chiar e foarte mic, în comparație cu imensitatea spațiului, transmite Știri.md cu referire la Playtech.

NASA a publicat imaginea în urmă cu câteva zile și, cu toate că că este aproape lipsită de detalii și vezi doar niște puncte luminoase, tot te face să te gândești că planeta noastră e chiar minusculă.

Dacă te-ai simțit vreodată puternic și ai un ego mai mare decât ar trebui, privește imaginea oferită de NASA și ai să începi să fii mai modest și mai cumpătat.

Fotografia a fost surprinsă de la 114.263.424 de kilometri (71 de mile) depărtare de Pământ, de către sonda OSIRIS-REx, în timpul misiunii sale de a explora asteroidul Bennu.

Și, nu, Pământul nu este acea pată luminoasă mai mare, ci acel punct micuț din partea stângă a imaginii. Cealaltă lumină nu este altceva decât asteroidul Bennu, supraexpus. Asta nu înseamnă că asteroidul este mai mare decât planeta noastră, doar se afla mult mai aproape de sondă decât Terra.

Dacă te mai uiți o dată la planeta noastră, ai să vezi în drepta încă un punct luminos, mai mic, care este, evident, Luna. În aceeași fotografie, dar în partea dreaptă jos, se mai văd câteva puncte luminoase, despre care NASA spune că este Constelația Hydra.

Pe măsură ce tehnica și tehnologia fotografică spațială evoluează, crește și interesul oamenilor de știință pentru a surprinde Pământul în toată splendoarea sa. Poate că așa, se va distruge o dată pentru totdeauna mitul stupid al “Pământului plat”.

Evident, mai sunt și acei oameni care cred că NASA te manipulează cu imagini false și că Universul și planeta noastră arată complet diferit, adică așa cum își imaginează ei, nu cum îți arată astronauții care își riscă viața în numele științei sau cum surprind sateliții și sondele spațiale trimise la milioane de kilometri depărtare.

Anul trecut, un satelit rusesc pentru monitorizarea vremii a realizat o fotografie de 121 de megapixeli cu Terra văzută din spațiu. Satelitul a făcut fotografiile prin măsurare single point, de la distanța de 35.000 de kilometri de Pământ, mai exact, de deasupra Oceanului Indian. Satelitul a realizat câte o imagine la fiecare 30 de minute, care au fost apoi combinate pentru a crea un video ce surprinde o zi din viața planetei noastre.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării