main logo
516

Povestea unei femei care a devenit pilot, deși s-a născut fără mâini

Jessica Cox este o femeie din Arizona, Statele Unite, care a reușit să devină pilot, deși s-a născut fără mâini.

Povestea unei femei care a devenit pilot, deși s-a născut fără mâini

„Mama mea a avut o sarcină normală. Însă în ziua în care m-am născut, a fost un adevărat șoc pentru părinții mei, în special pentru mama, atunci când doctorul a spus că nu am nicio mână”, a povestit Jessica, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Însă femeia spune că, în ciuda acestui lucru, nu s-a simțit niciodată limitată și a făcut mereu ceea ce și-a dorit. Jessica mărturisește că acest lucru se datorează familiei ei, care a învățat-o să fie mereu puternică și curajoasă. „M-au ajutat, m-au încurajat să merg să încerc și să fiu independentă”.

În trecut, îi era foarte frică să zboare cu avionul. „Când eram mică și zburam cu avioanele comerciale, mă rugam mereu la Dumnezeu să aibă grijă de mine”.

Însă lucrurile s-au schimbat total în momentul în care Jessica a descoperit avioanele de mici dimensiuni. 

„Pilotul m-a luat cu el în fața avionului. Aparatul de zbor avea dublă comandă. Și-a luat mâinile de pe manetele de control și m-a lăsat pe mine să pilotez”, potrivit CNN.

După ce a absolvit Facultatea dn Arizona, în 2005, Jessica a urmat cursuri pentru a deveni pilot. Însă nu a fost deloc ușor, pentru că a fost nevoită să găsească un instructor de zbor cu adevărat dedicat. Iar cel mai important, trebuia să găsească avionul potrivit, unul care să fie compatibil cu abilitățile sale.

„Am pus o fotografie cu avionul pe ecranul computerului meu și tot ce făceam era să mă uit la ea. Acesta era avionul pentru care eu aș fi putut obține certificare”, a spus Jessica Cox.

În 2008, Jessica a devenit pilot certificat pentru avioane de mici dimensiuni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării