15 februarie, 08:49
604
0
Povestea toboșarului care a impresionat juriul la Românii au Talent
15 februarie, 08:49
604
0

Vineri seara, la emisiunea Românii au Talent, Cornel Hrișcă-Munn a impresionat o țară întreagă cu talentul său deosebit. Cornel (27 de ani) s-a născut în Rădăuți, din Suceava, dar trăiește în Marea Britanie, scrie Protv.

Povestea de viață a lui Cornel este de film. S-a născut fără antebrațe și cu piciorul drept întors și toată lumea se aștepta ca el să moară. Imediat după naștere, a fost dus într-un orfelinat din Suceava, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro

Deși părinții biologici i-ar fi dat de urmă, le-ar fi fost imposibil să îl ia înapoi pentru că erau săraci și ambii munceau din greu ca să întrețină familia. După nouă luni, în septembrie 1992, Doreen Munn, care împreună ei cu soțul trimitea la orfelinat produse din Marea Britanie, l-a văzut pe Cornel. 

Un medic de la orfelinat a întrebat-o ce ar putea face medicii englezi pentru băiat, Doreen Munn s-a interesat și, cu puțin ajutor, a reușit să găsească un tratament gratuit pentru el la un spital.  

În următoarele șapte luni, autoritățile din România au fost în contact cu cele din Marea Britanie, a fost obținut acordul legal al părinților biologici ai lui Cornel, iar Doreen și Ken Munn au reușit în cele din urmă să îl adopte.

Cornel spune că a fost de vreo 10 ori în România. În 2017, Cornel s-a căsătorit cu o englezoaică, iar mama lui biologică a mers la nunta lui, doar că, spune Cornel, nu a întrebat-o ce s-a întâmplat atunci exact, de ce l-au abandonat.

Cornel știe în schimb că în România, în vremurile acelea, era o rușine să ai un copil cu dizabilități, iar părinții și autoritățile nu credeau că ar putea să facă ceva pentru el, ca să poată fi salvat. 

E posibil să fie puțin din toate, crede Cornel, însă nu știe adevăratul motiv pentru care a fost abandonat. Totodată, știe că are frați – din partea tatălui – o soră vitregă și doi frați vitregi – dar nu a ținut legătura cu ei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter