main logo
445

Povestea fotografului care a adoptat 74 de copii orfani din Kenya

Chris Dade, 46 de ani, din Brighton, Marea Britanie, a decis să renunțe la locul de muncă pe care îl avea de mai bine de un deceniu și să călătorească în jurul lumii. Așa a ajuns, acum doi ani, în Africa.

Povestea fotografului care a adoptat 74 de copii orfani din Kenya

Britanicul a ajuns la un orfelinat din Kisii și a fost șocat să vadă în ce condiții trăiau copiii de acolo. Mulți dintre ei au fost aduși acolo după ce părinții lor au murit de HIV, iar alții au fugit din casa părintească pentru a scăpa de un mediu violent, relatează Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Chris a decis să ia 74 de copii sub aripa sa, devenind directorul centrului Harambee pentru copiii orfani din Kenya. El este și tutorele legal pentru ei până împlinesc 21 de ani.

„Este sfâșietor să vezi copii de 6 ani trăind pe străzi. În centru sunt copii de la 10, la 11 ani, dar și câțiva mai mici. A fost un drum lung pentru copii să-și lase trecutul în spate și să se îndrepte spre viitor cu speranță”, spune Chris.

Căminul oferă copiilor un loc în care să doarmă și haine, iar Chris a înființat ateliere de fotografie și scris pentru a-i învăța pe băieți lucruri noi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării