main logo
790

Povestea emoționantă a unei femei care pilotează cu picioarele

O femeie din Arizona a devenit sursă de inspirație pentru femeile din întreaga lume, după ce a învățat să piloteze folosindu-și picioarele.

Povestea emoționantă a unei femei care pilotează cu picioareleFoto: northfoto.com

Jessica Cox s-a născut fără brațe, astfel că a fost nevoită să învețe să își folosească picioarele pentru orice. Iar acum a învățat să piloteze, transmite Știri.md cu referire la unica.ro.

„Fac cu picioarele ce alți piloți pot să facă cu mâinile”, a declarat femeia pentru CNN. 

Jessica Cox După 30 de ani, Jessica încă nu știe de ce brațele sale nu s-au dezvoltat în uterul mamei. 

„Mama a avut o sarcină normală. Apoi, în ziua în care m-am născut a fost un șoc pentru părinții mei, în special pentru mama, care a fost devastată când medicul i-a spus: Bebelușul tău nu are niciun braț”, a povestit Cox. 

Femeia a afirmat că acest lucru nu a împiedicat-o niciodată să progreseze în viață și pune pe seama părinților curajul și puterea care o caracterizează. 

„Ei m-au ajutat și m-au încurajat să merg și să încerc să fac asta, pentru a-mi depăși condiția și pentru că vreau să fiu independentă”, a spus ea. Inițial, zborul a speriat-o”.

Pilotul m-a adus în fața avionului. Și-a luat mâinile de pe manetă și m-a lăsat pe mine să efectuez zborul. Chiar dacă ceva ne sperie, este important să facem față și să trecem peste”, a precizat Jessica. 

Jessica Cox După ce a absolvit Universitatea din Arizona în anul 2005, tânăra a început cursurile de pilotaj, dar nu a fost deloc ușor. 

„Am avut mai mulți instructori de zbor și asistenți de-a lungul cursurilor mele, deci au fost trei ani de proces pentru a reuși să depășesc greșelile pe care le făceam”, a explicat ea. 

Mai dificil a fost găsească un avion compatibil cu abilitățile ei. 

„Am pus această fotografie cu avionul pe ecranul computerului meu și tot ce făceam era să mă uit la ea. Acesta era avionul pentru care eu aș fi putut obține certificare. 

Scoțând în față imaginea cu avionul și privind spre șansa de a putea fi eu pilotul acestuia, chiar dacă nu era ceva real pe moment, a făcut să se întâmple cu adevărat”, a spus Jessica Cox. 

În anul 2008, femeia a fost certificată de Administrația Aviației Federale pentru a putea pilota un Ercoupe, avion de mici dimensiuni. 

Deși s-a născut cu un defect major, Jessica a avut o copilărie normală. A mers la o școală de stat și s-a implicat în activități extracurriculare. 

„De la lecții de dans, la taekwondo, până la lecții de înot și modeling, în fiecare zi după școală aveam câte o activitate de făcut”, a povestit tânăra. 

Însă din cauza deficiențelor sale, a avut parte și de comentarii mai greu de îndurat. 

„Am vrut foarte mult să fiu normală și mi s-a spus foarte des că nu pot să fac ceva sau că sunt handicapată”, și-a amintit ea. 

„Niciodată nu am făcut conexiunea asta înainte. Acum, pur și simplu mă gândesc că picioarele mele sunt mai bune”, a mai spus Jessica. 

Cox nu este doar pilot, ci și deținătoarea a trei centuri negre în taekwondo, precum și speaker motivațional.

„Mă gândesc foarte des dacă aș putea să dau timpul înapoi și să îmi schimb viața, ca și când aș fi avut mâini. 

În primul rând, viața mea ar fi putut fi total diferită, iar unul dintre lucrurile pe care le-am observat este că sunt atât de puternică pentru că îmi trăiesc viața în modul în care o fac. Iar asta are un impact motivant pentru alți oameni. 

Eu am rolul de model și lider și responsabilitatea mea este să fiu un exemplu și pentru viitoarea generație”, a subliniat Jessica Cox.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării