main logo
528

Povestea cetățeanului grec care și-a răpit copiii

Cetăţeanul grec, acuzat că şi-a răpit copiii, a fost dus la Parchetul General pentru audieri. Omul încerca pentru a treia oară să îi ia pe micuţi de lângă mama lor, fosta sa soţie, o româncă din Prahova, căreia autorităţile îi acordaseră custodia minorilor.

Povestea cetățeanului grec care și-a răpit copiiiPovestea cetățeanului grec care și-a răpit copiii. Foto: libertatea.ro

În urmă cu aproape trei ani, bărbatul a reuşit să fugă cu minorii până în Grecia. A fost prins acolo, iar cei mici au fost trimişi înapoi în România. De această dată, bărbatul şi-a aşteptat copiii în faţa şcolii. I-a urcat în maşină, iar dimineaţă a ajuns în faţa Ambasadei Greciei. Nu a mai apucat, însă, să intre. Unul dintre jandarmii care păzeau ambasada a văzut autoturismul dat în consemn şi şi-a chemat în ajutor colegii, iar bărbatul a fost reţinut.

Georgio Micheloudachis, cetăţean grec, a fost însurat, până nu demult, cu o româncă din Prahova. Familia a trăit în Creta, doar că, în urmă cu trei ani, cei doi s-au despărţit. Justiţia i-a acordat fostei soţii custodia minorilor, dar bărbatul nu s-a împăcat cu ideea că fiul şi fiica sa vor creşte departe de el. Aşa că i-a răpit, în 2014, şi i-a dus în Grecia. Autorităţile l-au prins, iar minorii s-au întors în ţară, alături de mama lor. Aseară a încercat din nou.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Poliția Română: I-a răpit de pe stradă. Veneau de la școală copiii, însoțiți de o femeie, vecină a mamei lor.

Autorităţile au declanşat Sistemul de Alertă „Copil Răpit”, iar semnalmentele răpitorului şi datele de identificare ale maşinii sale au ajuns la poliţiştii din toată ţara. În această dimineaţă, maşina sa a fost văzută în apropierea Ambasadei Greciei la Bucureşti.

Gabriel Nichita, jandarm: Am cunoscut după semnalmente persoanele care erau în mașină. Au plecat mai departe 100 de metri.

Laurențiu Rădulescu, jurnalist Digi24: Pentru că nu putea părăsi zona, jandarmul din postul de pază de la smbasada Greciei a chemat un echipaj mobil.

Vasilica Petcu, jandarm: Am venit la mașină. Am relaționat cu persoanele din interior. Doi adulți și doi minori. Le-am stabilit identitatea și le-am cerut să ne urmeze la sector. Copiii erau liniștiți, bărbatul a fost foarte cooperant.

Cetăţeanul grec şi bărbatul care-l însoţea au fost duşi la Secţia 8 Poliţie. Copiii au fost preluaţi, pentru moment, de psihologii direcţiei pentru Protecţia Copilului. Mama lor a fost chemată la audieri.

Ancheta a fost preluată de Parchetul General.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării