245
0
Portugalia se confruntă cu o criză energetică de amploare din cauza protestelor transportatorilor
245
0

Autorităţile portugheze au anunţat marţi că ţara se confruntă cu o criză energetică, după ce transportatorii de produse petroliere au intrat în grevă, informează Reuters.

Transportatorii, care solicită îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, au intrat în grevă de luni, însă au anunţat că vor asigura necesarul minim de combustibil. Potrivit autorităţilor de la Lisabona, promisiunea de a asigura acest necesar a fost încălcată, iar rezervele de carburant au început să se termine, transmite Ştiri.md cu referire la mediafax.ro.

În Faro, unul dintre principalele puncte de atracţie turistică din ţară, aeroportul a fost nevoit să utilizeze rezervele de urgenţă. Şi aeroportul din Lisabona a fost afectat de această problemă.

„La ambele aeroporturi nu au fost asigurate livrările necesare de combustibili”, a declarat ministrul Economiei, Pedro Siza Vieira.

Guvernul a decretat stare de urgenţă energetică marţi, ceea ce înseamnă că serviciile de urgenţă vor avea prioritate în ceea ce priveşte alimentarea cu carburanţi. De asemenea, forţele de securitate au fost mobilizate pentru a asigura alimentarea cu carburanţi în vederea garantării siguranţei cetăţenilor. Guvernul a anunţat că greva transportatorilor afectează şi pompierii, porturile, transportul public şi benzinăriile.

„Vreau să le cer şoferilor să respecte legea şi să asigure necesarul minim de carburanţi”, a declarat Siza Vieira.

Peste 200 de benzinării au fost închise în toată ţara. Un singur zbor a fost momentan anulat, dar, potrivit ministrului, ar putea să apară mai multe astfel de anulări dacă livrările nu vor fi reluate.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter