428
0
Pompierii maghiari s-au făcut de râs în timpul unei demonstraţii
428
0

Pompierii maghiar s-au făcut de râs în timpul unei demonstraţii în faţa elevilor în oraşul Vác.

Una dintre autospeciale s-a răsturnat în timp ce pompierii simulau o intervenţie pentru stingerea unei maşini care luase foc, transmite Știri.md cu referire la promotor.ro.

Întreaga operaţiune a fost filmată de spectatori, care nu au întârziat să posteze online filmuleţele, spre ruşinea pompierilor locali din Vác.

Elevii prezenţi la o demonstraţie a pompierilor în oraşul maghiar Vác au privit neputincioşi cum maşina, scăpată de sub control, se înclină periculos în timpul unei manevre bruşte a celui de la volan. 

Şoferul, care nu a luat în considerare masa mare a maşinii încărcate cu apă şi centrul înalt de greutate al acesteia, nu a mai putut să redreseze maşina, care s-a răsturnat pe o parte.

Imaginile arată maşina de pompieri care soseşte în viteză la locul incendiului. Manevrarea bruscă a volanului face ca aceasta să ajungă pe două roţi, moment în care şoferul iniţiază o manevră de reechilibrare. 

Din păcate, aceasta este prea bruscă şi camionul de pompieri ajunge pe celelalte două roţi, pentru a cădea imediat pe partea dreaptă. Spectatorii au intervenit prompt pentru salvarea pompierilor al căror prestigiu a avut de suferit.

După accident, o macara a fost chemată  pentru a ridica autospeciala. Chiar dacă aceasta a trebuit să fie remorcată ulterior, nu părea să fi suferit mai mult decât la nivel cosmetic, urmând să fie reparată fără costuri foarte mari. Poliţia investighează evenimentul. Cinci pompieri se aflau în maşină în momentul în care s-a răsturnat, dar niciunul nu a fost rănit.

Maşinile de pompieri au o tendinţă naturală de a se răsturna, dat fiind centrul de greutate înalt şi masa mare de apă transportată. Tocmai de aceea, astfel de evenimente se întâmplă frecvent, chiar şi la case mai mari. 

Anul trecut, un camion al pompierilor italieni a făcut o manevră similară, cu aceleaşi rezultate, am putea spune. Acesta, ironic, participa la o demonstraţie în timpul unui festival al pompierilor în Melegnano.