main logo
1247

Pompieri: Incendiul de la Catedrala Notre-Dame a fost stins

Pompierii au stins incendiul de la Catedrala Notre Dame din Paris, după ce s-au luptat cu focul timp de nouă ore, a anunţat marţi brigada de pompieri din Paris, relatează CNN.

Pompieri: Incendiul de la Catedrala Notre-Dame a fost stins

Incendiul a izbucnit luni seară şi a durat timp de câteva ore, înainte ca 400 de pompieri care au muncit cu îndemânare şi precizie pentru a evita deteriorarea în totalitate a monumentului medieval, au reşit să aducă focul sub control, transmite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

Pompierii au salvat clopotele principale şi pereţii exteriori de la colaps înainte de a aduce focul sub control.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că cele mai multe dintre obiectele de artă aflate în interiorul catedralei au fost recuperate.

Comandantul Brigadei de Pompieri a Parisului, Jean-Claude Gallet, a declarat că pompierii au reuşit să salveze în întregime structura edificiului, potrivit site-ului Thelocal.fr.

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris, care a fost evacuată, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de site-ul cotidianului Le Figaro.

Incendiul a izbucnit la ora 18:50 (19:50, ora României) la o sursă a sistemului de încălzire al Catedralei Notre-Dame.

Catedrala, monumentul istoric cel mai vizitat din Europa, a fost evacuată. Numeroase echipaje de pompieri au încercat pe tot parcursul nopţii să stingă incendiul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării