main logo
460

Poluare în Franța: Peste 2.000 de tone de petrol scurse dintr-o navă eșuată

Autorităţile franceze se pregătesc să limiteze cât mai mult pagubele provocate de poluarea cu petrol, după naufragiul vasului Grande America.

Poluare în Franța: Peste 2.000 tone de petrol scurse dintr-o navă eșuatăPoluare în Franța: Peste 2.000 de tone de petrol scurse dintr-o navă eșuată

Peste 2000 de tone de petrol s-au scurs în apele Oceanului Atlantic şi acum ajung la ţărm. Zilele trecute, un incendiu a izbucnit la bordul vasului, dar toţi cei 27 de membri ai echipajului au fost salvaţi. Detalii de la Mihaela Antoche, transmite Știri.md cu referire la tvr.md

Centrul de Cercetări de la Brest a trimis patru vase pentru a depolua zona franceză de coastă.

Pelicula de petrol se întinde pe 10 km şi are o lărgime de un km.

Condiţiile maritime sunt reproduse în interiorul unor maşini pe care specialiştii le folosesc pentru a limita pericolul poluării. Aceste instalaţii amestecă petrolul cu apă şi colectează hidrocarburile deversate.

Producătorii de stridii din zonă sunt şi ei speriaţi şi se tem să nu-şi vadă munca risipită. Fermele marine de pe coasta de sud-vest a Franţei specializate în creşterea stridiilor îşi pregătesc deja producţiile pentru sărbătorile pascale.

Specialiştii se aşteaptă ca pânza de petrol să atingă bazinul Charente-Maritime în câteva zile. Totul depinde de viteza vântului şi de forţa valurilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării