main logo
1221

Polonia vrea să cedeze Ucrainei lansatoarele de rachete oferite de Germania

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat că a cerut Germaniei să trimită în Ucraina lansatoarele Patriot oferite Poloniei imediat după ce o rachetă a lovit teritoriul polonez, săptămâna trecută.

Polonia vrea să dea Ucrainei lansatoarele de rachete oferite de GermaniaFoto: Profimedia

"După noile atacuri cu rachete rusești, am cerut Germaniei să transfere Ucrainei bateriile de rachete Patriot oferite Poloniei și desfășurate la granița sa de vest", a scris Blaszczak pe Twitter, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro

"Acest lucru ar proteja Ucraina de noi decese și întreruperi de curent și ar spori securitatea la granița noastră de est", a mai precizat el. 

Berlinul a oferit Varșoviei sistemul de apărare cu rachete Patriot pentru a o ajuta să își securizeze spațiul aerian după ce o rachetă rătăcită s-a prăbușit în Polonia săptămâna trecută. 

Anterior, Germania a precizat că va oferi sprijin Poloniei pentru misiunile de patrulare aeriană cu avioane germane Eurofighter. 

Potrivit șefului NATO, Jens Stoltenberg, racheta care a lovit săptămâna trecută Polonia, omorând două persoane, pare mai degrabă să fi fost lansată accidental de apărarea aeriană a Ucrainei, și nu de către Rusia.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării