main logo
1729

Poliţistul care l-a ucis pe George Floyd avea 18 plângeri pe numele său

Derek Chauvin, fostul ofițer de poliție Minneapolis, implicat în moartea, pe 25 mai, a lui George Floyd și încarcerat în prezent în închisoarea Saint Paul (Minnesota), a făcut obiectul a 18 plângeri, aproape toate fiind clasate, după cum transmite CNN.

Poliţistul care l-a ucis pe George Floyd avea 18 plângeri pe numele său

Derek Chauvin a fost dat afară din poliţie pe 26 mai, iar trei zile mai târziu a fost acuzat de "omor de gradul 3" și "acţiuni crude și periculoase cauzatoare de moarte”, transmite Știri.md cu referire la Româniatv.net.

Presa americană scrie că bărbatul de 44 de ani a fost subiectul a 18 reclamații, dintre care aproape toate au fost clasate. 16 dintre ele au fost considerate neconvingătoare pentru a începe o procedură disciplinară împotriva sa, iar după două reclamaţii a primit scrisori de mustrare.

Derek Chauvin a fost implicat în 3 trei schimburi de focuri în cariera sa de poliţist, în 2006, 2008 și 2011.

Prima situaţie a avut ca urmare moartea unui bărbat de 42 de ani, despre care poliția a spus că a fost împușcat după ce i-a atacat pe oamenii legi cu o pușcă.

În al doilea caz, un suspect a fost împușcat și rănit într-un caz de violență domestică, iar în al treilea, un tânăr de 23 de ani a fost rănit într-o urmărire. Comportamentul fostului ofițer în timpul intervenției în cazul de violență domestică i-a adus o medalie de vitejie.

Totuşi, în 2017 a trebuit să încheie pe cale amiabilă o dispută cu un suspect căruia i-a rupt mai mulți dinți în timpul unei arestări. Cazul a fost soluționat cu plata sumei de 25.000 de dolari.

Videoclipul arestării lui George Floyd, în care Derek Chauvin stă peste 8 minute cu genunchiul pe gâtul acestuia, provocându-i practic moartea, a fost cel care a stârnit furia populaţiei afro-americane din SUA, protestele devenind violente în ciuda arestării ofiţerului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării