main logo
1093

Polițiștii din Dubai, antrenați de un român. Cine este Nicolae Barbu

Nicolae Barbu, cunoscut drept Nino Barbu, este fostul căpitan al naționalei României de rugby în 7, dar în prezent locuiește în Dubai, acolo unde este antrenorul polițiștilor din metropola arabă și antrenor de fitness în timpul liber.

Polițiștii din Dubai, antrenați de un român. Cine este Nicolae Barbu

În vârstă de 31 de ani, Nino a fost declarat în 2012 cel mai bun jucător de rugby în 7 din România și după ce a jucat pentru Steaua, Dinamo, Barcelona și Tarbes Pyrénnées Rugby din Franța, s-a întors în România la „U Cluj. 

A fost însă nevoit să renunțe la acest sport din cauza unei accidentări la spate și s-a mutat în Dubai pentru a practica fitness-ul, transmite Știri.md.

La scurt timp după ce a ajuns în Emirate, Nino s-a angajat la Academia de Poliţie din Dubai pentru a fi antrenorul studenților care se pregătesc pentru a deveni polițiști. 

„Cei de acolo voiau un suflu nou şi au preferat să se orienteze către Europa de Est, în special către români, ştiind că sunt foarte serioşi şi au cunoştinţe în domeniul sportului şi nu sunt atât de scumpi precum vesticii. Imediat m-au angajat. Au fost şi destul de mulţumiţi, cred eu, pentru că imediat au mai adus încă trei români şi lucrurile merg destul de bine. Câteodată nu ai loc în ţara ta să te dezvolţi şi te duci în altă ţară. Aşa a fost şi cazul meu”, a povestit Nino pentru Adevărul. 

El îi antrenează pe viitorii polițiști de două ori pe zi timp de patru zile și un antrenament dimineața o zi. 

„Primul antrenament începe la ora 5.00, după care iau micul dejun şi studiază. Al doilea antrenament începe la ora 17.00. Din cauza căldurii de afară, primul antrenament se desfaşoră în condiţii normale, dar al doilea este foarte solicitant”, explică Nino. 

Fotul rugbist locuiește în Dubai alături de iubita sa, Andreea Căzăceanu, o stewardesă care a câștigat anul trecut „Olympia Amateur Spain”, cel mai tare concurs de fitness din lume la categoria amatori și s-a clasat a șasea în competiția profesioniștilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării