main logo
502

Politician din România, cere amânarea Brexitului pentru totdeauna

Călin Popescu Tăriceanu a făcut apel la Marea Britanie, într-un mesaj postat joi pe Twitter, să amâne Brexitul pentru totdeauna.

Politician din România, cere amânarea Brexitului pentru totdeauna

Preşedintele Senatului a precizat că oricât de imperfectă ar fi Uniunea Europeană, putem lucra împreună pentru a o îmbunătăţi, transmite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

„UK vă rog amânaţi Brexit pentru totdeauna. Oricât de imperfectă ar putea fi Uniunea, putem lucra împreună pentru a o îmbunătăţi”, a scris liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, joi, pe Twitter.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a prezentat miercuri seară situaţia politică asociată crizei Brexit, precizând că nu este pregătită să amâne ieşirea ţării din Uniunea Europeană după data de 30 iunie.

Liderii celor 27 de state din cadrul Uniunii Europene se orientează spre respingerea amânării până pe 30 iunie a ieşirii Marii Britanii din organizaţie, preferând un termen mai scurt, afirmă surse din cadrul Consiliului UE citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Figaro.

Oficiali din cadrul Comisiei Europene au declarat sub protecţia anonimatului pentru agenţia de presă Reuters că liderii Uniunii Europene vor stabili la summitul Consiliului European dacă vor accepta producerea Brexit pe 23 mai sau dacă vor opta pentru o amânare mai îndelungată, de cel puţin un an. În al doilea caz, Marea Britanie va trebui să participe la scrutinul europarlamentar.

„Orice amânare oferită Marii Britanii va trebui fie să dureze până pe 23 mai 2019, fie ar trebui să fie o perioadă semnificativ mai lungă şi va necesita participarea la alegerile europene. Aceasta este singura modalitate de a proteja funcţionarea instituţiilor UE şi capacitatea acestora de a lua decizii”, arată un proiect de document al Comisiei Europene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării