main logo
769

Poliţia spaniolă a arestat doi poliţişti catalani aflaţi cu Carles Puigdemont

Poliţia naţională spaniolă a anunţat miercuri că a arestat la Barcelona doi agenţi ai poliţiei regionale catalane care se găseau în aceeaşi maşină cu fostul lider al executivului catalan Carles Puigdemont în momentul arestării lui duminică în Germania, relatează AFP.

Poliţia spaniolă a arestat doi poliţişti catalani aflaţi cu PuigdemontPoliţia spaniolă a arestat doi poliţişti catalani aflaţi cu Carles Puigdemont.

Poliţia naţională a arestat doi agenţi "în cadrul unei anchete pentru adăpostirea unui criminal", a informat aceasta pe Twitter fără alte precizări, scrie agerpres.ro.

Potrivit presei spaniole, unul dintre poliţiştii catalani a fost arestat pe Aeroportul El Part din Barcelona după ce sosise la bordul unui avion de la Bruxelles, în timp ce al doilea a fost reţinut în apropierea domiciliului său din localitatea Vilassar de Mar, la nord-est de capitala Cataloniei.

Un profesor de istorie care se afla, de asemenea, în maşină cu Carles Puigdemont în momentul arestării sale în Germania a fost arestat miercuri sub aceeaşi acuzaţie, a făcut cunoscut postul naţional de televiziune.

Liderul catalan a fost arestat duminică în nordul Germaniei, venind din Danemarca vecină, pe baza unui mandat european de arestare emis de Spania. Potrivit avocatului său, el era în drum spre Belgia, unde s-a refugiat după efemera declaraţie de independenţă a Cataloniei de la 27 octombrie.

Cu două zile mai devreme, justiţia spaniolă hotărâse să reactiveze ori să lanseze un mandat european de arestare pentru "rebeliune" vizându-i pe Carles Puigdemont şi alţi 24 lideri separatişti catalani pentru rolul lor în tentativa ratată de secesiune a Cataloniei, în toamna anului trecut. Ei riscă pedepse de până la 30 de ani de închisoare.

După arestarea lui Carles Puigdemont, mii de manifestanţi au înfruntat duminică poliţia la Barcelona. Incidentele s-au soldat cu peste 100 de persoane rănite uşor, dintre care 22 de poliţişti.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării