main logo
1595

Poliția din București, în alertă: Transportatorii au ieșit la protest

De trei zile la rând, transportatorii din România vor să ajungă la Guvern, amenințând că vor bloca Bucureștiul. Oamenii legii au făcut filtre la intrările din Capitala României și interzic accesul din cauza că nu au autorizație. Totuși, fermierii nu se opresc aici. Aceștia spun că urmează să plece spre București.

Poliția din București, în alertă: Transportatorii au ieșit la protestFoto: INQUAM PHOTOS/Cosmin Enache

O coloană de fermieri, care au plecat cu tractoarele din Lehliu Gară spre București. Se circulă cu 10-15 km/pe oră, transmite Știri.md, cu referire la digi24.ro. 

Fermierii nu au spus ce au de gând să facă când vor ajunge la București. Și din orașul românesc Călărași au pornit spre Capitală zeci de agricultori. 

Protestul este unul spontan, căci nici jandarmii și nici polițiștii nu știu câți agricultori și transportatori vor ajunge la București. La moment, oamenii legii sunt în alertă. 

Transportatorii au ajuns joi, 11 ianuarie, în Capitală cu tractoarele. Aceștia au vrut să ajungă în Piața Victoriei, însă au fost blocați de oamenii legii. În această dimineață, 12 ianuarie, fermierii au ajuns la Chiajna, pe șoseaua de centură. 

Potrivit primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, a afirmat că nimeni nu l-a contactat în legătură cu protestul fermierilor și a transportatorilor. 

„Nu m-a consultat nimeni în legătură cu protestul fermierilor. Eu am autorizat absolut toate protestele, chiar și pe cele împotriva mea. Dar acum, nu m-a întrebat nimeni. Nici măcar prefectul nu m-a contactat”, a spus el. 

La rândul său, prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a menționat că dreptul de a protesta este reglementat de Constituție și apărat de România, însă toată lumea trebuie să respecte legea. De asemenea, acesta a subliniat că este nevoie de obținerea unei autorizații, sens în care trebuie depusă o cerere la Primăria Capitalei.

Iar Ministerul de Interne al României Cătălin Predoi a declarat că „organele de ordine nu fac altceva decât să aplice legea”, făcând apel la rațiune și calm din partea tuturor. Totodată, ministrul a mai explicat că aceștia nu vor intra în oraș dacă nu vor obține autorizație de protest. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării