main logo
1093

Podul de pe care câinii se aruncă în gol. Explicaţii

Un pod din Scoţia a devenit subiectul mai multor documentare după ce s-a constat că începând cu anii 1950 un număr impresionant de câini ajung să îşi piardă viaţa aruncându-se în gol.

Podul de pe care câinii se aruncă în gol. Explicaţii

Pe seama acestui fenomen au fost emise mai multe teorii, transmite Știri.md cu referire la Adevarul.ro.

Fenomen natural rar, surprins pe un câmp din Marea Britanie Podul, construit în anul 1895, leagă malurile râului Overtoun şi aparţine conacului Overtoun House din Milton, Scoţia. 

Acesta a devenit subiectul mai multor articole şi chiar documentare difuzate în întreaga lume după ce s-a descoperit că începând cu anii '50 un număr de peste 50 de câini au murit aruncându-se în gol 15 metri, scrie DailyMail. 

Inexplicabilul fenomen se produce atunci când stăpânii se plimbă cu câinii lor pe celebrul pod.  „Mă plimbam cu soţia şi copiii, când, brusc, câinele a sărit“, povestea Kenneth Meikle în 2006 pentru The Daily Mail.

Căutătorii teoriilor ce ţin de paranormal susţin că podul ar fi bântuit de foştii proprietari ai conacului, existând suspiciunea că bărbatul familiei şi-a aruncat copilul de pe pod, în 1994, acesta fiind motivul care împinge patrupedele să se arunce în gol.  Pe de altă parte, specialiştii îi contrazic. 

Dr. David Sands, psiholog, specialist în comportament canin şi expert judiciar, susţine că este imposibil ca un câine să-şi premediteze moartea şi pune totul pe seama zgomotului cursului de apă, unei posibile iluzii optice sau magnetismului exercitat de nişte stâlpi electrici.  

Şi Joyce Stewart, de asemenea specialistă în comportament canin, exclude la rândul ei tentativa de suicid în cazul animalelor, mai ales că acestea sunt capabile să aprecieze înălţimea de la care pot sări în siguranţă. 

David Sexton, specialist în habitat animal, a făcut însă o descoperire interesantă: la piciorul podului sunt urme de şoareci, nurci şi veveriţe, mirosul degajat de acestea putând fi cauza care îi atarge pe câini şi îi face să sară de pe pod.  

Deocamdată nu s-a stabilit o cauză exactă a acestui fenomen, ceea ce înseamnă că probabil subiectul va rămâne în atenţia prese, a specialiştilor intrigaţi şi a oamenilor curioşi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării