main logo
646

Podul care unește munții, construit în China la înălțimea de 271 metri

Chinezii mai doboră un record în materie de construcții. Au ridicat un pod care leagă doi versanți muntoși la o înălțime de 271 de metri.

Podul care unește munții, construit în China la înălțimea de 271 metriPodul care unește munții, construit în China la înălțimea de 271 metri

Ceva mai mică decât a unui zgârie nori ca Empire state building din New York. Construcția a început în mai 2008 și abia acum a intrat pe ultima sută de metri, transmite Știri.md cu referire la tvr.ro.

O asemenea imagine pare desprinsă dintr-un film științifico-fantastic. Este totuși podul din provincia Yunnan, sud-vestul Chinei care a fost proiectat doar pentru traficul feroviar și va face legătură între capitala provinciei chineze și cea a Myanmarului.

Lucrările la suprastructura podului Lancang s-au desfaşurat conform graficului încă de la turnarea primului pilon de rezistenţă.

Nu a fost o lucrare ușor de realizat, într-o zonă cu un relief atât de abrupt. Proiectul de rezistență a fost gândit de 30 de ingineri cu experiență care au supravegheat îmbinarea fier betonului. Cele două arcade din oțel au fost construite de o parte și de alta a defileului și unite abia acum 3 ani.

Podul are o lungime de 528 de metri, iar înălțimea de la suprafața râului, în punctul mxim de curbură, depășește 340 de metri.

Constructorii au anunțat că intenționează să finalizeze lucrarea până la sfârșitul anului.

Când va fi dat în folosință, drumul dintre cele două puncte turistice, care durează acum 6 ore de condus, va fi scurtat la 2 ore.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării