main logo
2953

Podoleak, despre numirea lui Belousov: Va fi o țară militaristă

Alegerea unui economist ca ministru al Apărării în Rusia arată cât de departe merge Moscova pentru a-și reforma economia astfel încât să răspundă necesitaților de război, a declarat luni consilierul prezidențial ucrainean Mihail Podoleak.

Podoleak, despre numirea lui Belousov: Va fi o țară militaristăFoto: agora.md

Andrei Belousov, fost vicepremier, a fost propus duminică de președintele rus, Vladimir Putin, pentru postul de ministru al Apărării în noul guvern, în locul lui Serghei Șoigu, care urmează să devină secretar al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

„Rusia își așază aproape toată economia pe un făgaș militar. Va fi o țară militaristă și economia sa va fi construită exclusiv astfel încât să producă pentru armată”, a declarat Mihail Podoleak pentru Reuters.

În condițiile în care Ucraina este depășită ca arme și oameni pe câmpul de luptă, forțele ruse avansează încet în regiunea estică Donbas și pregătesc un nou asalt în regiunea nord-estică Harkov, scrie Reuters.

Podoleak a mai notat că războiul se află într-o etapă crucială, după 27 de luni de lupte, și a făcut apel la înăsprirea sancțiunilor impuse Rusiei, reiterând totodată apelul Kievului la creșterea sprijinului militar occidental.

Ucraina are nevoie de mai multă putere aeriană, „mai multe capacitați cu rază lungă de acțiune, mai multă muniție, pentru că este o fază definitorie a războiului care va determina lumea postbelică”, a susținut el.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării