main logo
1707

Pod prăbușit lângă orașul Genova. Bilanț preliminar: 30 de morți

Cel puţin 30 persoane au murit în urma tragediei de la Genova, unde o porţiune dintr-un pod de pe autostrada A10 s-a prăbuşit peste o cale ferată şi mai multe clădiri.

Pod prăbușit lângă orașul Genova. Bilanț preliminar: 30 de morți

Declarația îi aparține viceministrului italian al infrastructurii, Edoardo Rixi, transmit Reuters şi AFP. 'Din păcate, confirm că sunt 30 morţi, şi bilanţul riscă să se agraveze', a spus Rixi. 

Potrivit dcnews.ro, directorul centrului pentru apeluri de urgenţă din Genova a vorbit anterior de 'zeci de victime', fără a preciza însă dacă este vorba de morţi sau de răniţi, transmite Știri.md.

Conducerea regională a pompierilor din Genova a precizat că tronsonul prăbuşit a căzut în cea mai mare parte peste şinele de tren peste care trecea. 

Prăbuşirea pare să fi afectat şi parcarea aparţinând de o uzină de energie, uzină în care - dat fiind că pe 15 august nu se lucrează nici în Italia - nu se afla decât o echipă de întreţinere.

Cădere de la 50 de metri

Accidentul s-a produs în jurul orei 11.30 locale (09.30 GMT), pe fondul unor ploi torenţiale. Potrivit Reuters, podul - care avea o lungime totală de 1,2 km, din care au căzut circa 80 de metri de la o înălţime de 50 de metri - a fost modernizat în 2016, iar operatorul autostrăzii a afirmat că în momentul colapsului aveau loc lucrări de întărire a fundaţiei, subliniind că podul era monitorizat constant.

Un martor a declarat pentru postul de televiziune Sky Italia că pe pod se aflau în momentul prăbuşirii opt sau nouă maşini.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării