main logo
1336

Ploaia cu grindină a salvat populaţia din Ciudad de Mexico

Ploaia care a căzut miercuri asupra unei părţi a Ciudad de Mexico a făcut respirabil aerul din capitala Mexicului unde a fost declarată starea de alertă, după ce un nor de poluare a învăluit metropola în urma unor incendii de vegetaţie de la periferie, relatează joi EFE, potrivit agerpres.ro.

Ploaia cu grindină a salvat populaţia din Ciudad de Mexico

"Astăzi a plouat în marea parte a oraşului. Azi ploaia ne-a ajutat să putem respira din nou în casa noastră", a scris fericit userul @IslaUrbana pe reţelele de socializare, transmite Ştiri.md cu referire la stiripesurse.ro.

Înainte de ploaie, autorităţile de mediu hotărâseră să extindă până joi pentru a treia zi consecutiv starea de alertă legată de nivelul de poluare. Autorităţile au declarat marţi stare de urgenţă privind situaţia gravă a mediului din zona metropolitană a Ciudad de Mexico şi au recomandat populaţiei să evite activităţile în aer liber.

O serie de incendii de la periferia capitalei, absenţa vântului şi temperaturile ridicate au contribuit la formarea unui nor cenuşiu dens, care maschează parţial clădirile din oraş. Miercuri a fost dispusă măsura traficului alternativ în capitală, iar "activităţile de construcţie" şi de demolare de pe şantierele cu suprafaţa mai mare de 5.000 de metri pătraţi au fost suspendate.

Nivelul ridicat de "contaminare cu particule fine" şi prognozele meteo "nefavorabile" au determinat autorităţile să suspende joi cursurile primare şi secundare din oraş, potrivit unui comunicat al secretariatului educaţiei.

Zona metropolitană a Ciudad de Mexico, care cuprinde municipii din statele Mexico şi Hidalgo, are o populaţie de peste 22 de milioane de persone, potrivit ultimului recensământ.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării