main logo
1364

Plan de miliarde în SUA. Trump: Am fost loviți dur de dușmanul invizibil

Preşedintele american, Donald Trump, a semnat vineri planul de relansare în valoare de 2.000 de miliarde de dolari adoptat de Congres pentru a sprijini prima economie mondială, sufocată de noul coronavirus, scrie AFP.

Plan de miliarde în SUA. Trump: Am fost loviți dur de dușmanul invizibil

"Am fost loviţi de un duşman invizibil şi am fost loviţi dur", a declarat Donald Trump la Casa Albă în cursul ceremoniei de semnare, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Liderul administraţiei de la Washington a prezis încă o dată revenirea economică "spectaculoasă" a Statelor Unite după ce lupta împotriva virusului se va încheia.

Planul prevede ajutoare distribuite direct americanilor, aproape 400 de miliarde de dolari asistenţă pentru întreprinderile mici şi 500 de miliarde de dolari în sprijinul companiilor mari, care vor fi monitorizate de un controlor general, 100 de miliarde de dolari sunt destinate spitalelor şi 30 de miliarde de dolari sunt alocaţi pentru finanţarea cercetărilor privind vaccinurile şi tratamentele pentru Covid-19. 

Sume consistente sunt alocate şi sectorului aerian, inclusiv de transport marfă.

Joi, Statele Unite au depăşit China şi Italia ca ţara cu cele mai multe cazuri de coronavirus - peste 87.000 de îmbolnăviri şi peste 1.300 de decese, potrivit Reuters. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării