main logo
715

Plaja distrusă de turiști va rămâne închisă cel puțin 2 ani

Accesul turiştilor pe plaja Maya Bay din Thailanda va rămâne restricţionat încă cel puţin doi ani, a anunțat un cunoscut biolog marin care supraveghează eforturile de reabilitare a coralilor din zonă.

Plaja distrusă de turiști va rămâne închisă cel puțin 2 ani

Maya Bay - o plajă devenită celebră în lumea întreagă graţie filmului “The Beach”, o producţie hollywoodiană din anul 2000 în care rolul principal a fost interpretat de Leonardo DiCaprio - a fost închisă pentru prima dată în iunie 2018, după ce autorităţile locale au descoperit că cei mai mulţi dintre coralii din zonă au fost afectaţi de ancorele ambarcaţiunilor ce transportă turişti, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Autorităţile guvernamentale au avut iniţial în plan închiderea plajei timp de patru luni, însă ulterior s-a decis ca măsura să fie menţinută o perioadă mai lungă, fără a fi stabilit un termen clar.

″Eforturile de reabilitare au nevoie de timp. Este dificil mai ales atunci când majoritatea coralilor au murit″⁣, a declarat Thon Thamrongnawasawat, ecologist specializat în biologie marină şi coordonator al proiectului.

Peste 23.000 de corali noi au fost plantaţi începând de anul trecut, după închiderea golfului, a spus expertul, însă rămâne de văzut dacă mulţi dintre ei au fost afectaţi de fenomenul de albire din cauza soarelui puternic din timpul verii.

Pagubele totale suferite de coralii din Thailanda au atins un nivel “critic”, creşterea fiind alarmantă în ultimul deceniu, a indicat Thon, profesor la Universitatea Kasetsart din Bangkok. El a adăugat că industria turismului, în plină expansiune în Thailanda, este responsabilă de această situaţie.

Aproximativ 38,2 milioane de turişti au vizitat Thailanda în 2018, în creştere faţă de cifra înregistrată cu un an înainte, respectiv 35 de milioane.

Doar în Maya Bay au ajuns în fiecare zi circa 4.000 de turişti, depăşindu-se astfel capacitatea actuală a plajei.

După redeschiderea plajei, ar putea fi permis accesul a doar aproximativ 2.000 de turişti pe zi, notează DPA.

În luna august a anului trecut, Thamrongnawasawat a anunţat că populaţia de corali a început să se regenereze. “Coralii tineri cresc într-un ritm incredibil de rapid. Vom asista în curând la revenirea paradisului”, a declarat el la acea vreme.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării