main logo
2933

Pietoni spulberați de maşină: 6 morți. Șoferul a fost împuşcat

Un şofer a intrat vineri intenţionat cu maşina în mulţime într-un oraş din centrul Chinei, omorând şase persoane înainte de a fi împuşcat de poliţie, a anunţat televiziunea naţională, relatează AFP.

Pietoni spulberați de maşină: 6 morți. Șoferul a fost împuşcat

Atacul s-a produs în jurul orei 06:00 (joi, 22:00 GMT) în localitatea Zaoyang din provincia Hubei, a precizat postul CCTV pe reţele sociale. Alte şapte persoane rănite au fost internate în spital, a adăugat sursa, fără să ofere vreun detaliu despre eventualul motiv al şoferului, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

În noiembrie, două evenimente similare au avut loc în China. Într-un sat din provincia Sichuan (sud-vest), un şofer a lovit mai mulţi pietoni dintr-un motiv necunoscut, omorând şapte dintre aceştia.

Cu cinci zile mai devreme, un şofer a intrat cu maşina într-un grup de elevi, în provincia Liaoning (nord-est), făcând cinci morţi şi 19 răniţi. Individul, un şomer în vârstă de 29 de ani, şi-a ales victimele "la întâmplare" după o dispută cu soţia, potrivit presei oficiale.

În septembrie, un bărbat în vârstă de vreo 40 de ani descris de poliţie ca "un răzbunător recidivist", înarmat cu mai multe cuţite, a intrat cu o maşină de teren într-o piaţă publică din provincia Hunan (centru), omorând 11 persoane şi rănind alte 44. Individul a fost arestat.

În 2013, doi turişti au fost ucişi în Piaţa Tiananmen din Beijing atunci când un autovehicul a lovit mulţimea de pe trotuar înainte de a lua foc.

Autorităţile au imputat acest atentat, în care trei atacatori şi-au pierdut viaţa, separatiştilor etniei musulmane uigure, veniţi din provincia Xinjiang, în nord-vestul ţării, reaminteşte AFP.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării