main logo
1192

Piesa care a câștigat Eurovision a devenit imn al soldaților ucraineni

Trupa ucraineană de folk-rap Kalush Orchestra a câștigat concursul Eurovision 2022, iar piesa „Stefania” a devenit imnul soldaților care apără țara în războiul declanșat de Rusia.

Piesa care a câștigat Eurovision a devenit imn al soldaților ucraineniFoto: Profimedia Images

Într-un videoclip postat pe canalul de Youtube al Gărzii Naționale, mai mulți militari interpretează melodia care a adus trofeul Ucrainei, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro. 

„Băieți, sunteți cool! Ucraina a câștigat Eurovision Song Contest, noi vom câștiga războiul!”, au transmis soldații, care i-au felicitat pe artiști pentru victorie.

„Am dedicat cândva acest cântec mamei mele, iar când a izbucnit războiul, cântecul a căpătat o mulțime de semnificații noi. Deși nu există niciun cuvânt despre război în versuri, mulți oameni au început să asocieze cântecul cu mama Ucraina. Mai mult, societatea a început să îl numească imnul războiului nostru!”, a transmis liderul trupei, Oleh Psiuk, pe Youtube.

Oleh Psiuh: „Dacă Stefania este acum imnul războiului nostru, aș vrea ca să devină și imnul victoriei noastre”.

După victoria de la Eurovision 2022, Psiuk a făcut apel la salvarea orașului Mariupol și a militariolor care apără combinatul metalurgic Azovstal, însă declarațiile lui au provocat furia rușilor. 

Videoclipul oficial al piesei „Stefania” a fost filmat printre ruinele din Bucha, Irpin, Hostomel și Borodianka. Trupa Kalush Orchestra a anunțat duminică, 15 mai, că va scoate la licitație trofeul obținut la Torino, iar banii obținuți vor fi donați armatei ucrainene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării