main logo
596

Piața oaselor umane de pe Instagram de care n-aveai habar

Oamenii vând și cumpără cam orice pe internet, iar fragmentele umane nu sunt nici ele o excepție, mai ales dacă te uiți la acest cont de Instagram.

Piața oaselor umane de pe Instagram de care n-aveai habar

Rețelele sociale sunt folosite într-o mare măsură și pentru comerț, iar aici poți vinde obiecte care mai de care mai ciudate, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro

Pe Instagram, de exemplu, există și o piață a oaselor umane. Fenomenul nu este unul nou și pare că e într-o continuă creștere.

Arheologii au început să studieze problema în 2013, când vânzările de fragmente umane au ajuns la aproximativ 5.200 de dolari. 

Trendul a crescut treptat, iar în 2016, vânzările au ajuns la o sumă de peste 55.000 de dolari. Experții spun că totalul ar putea fi chiar mai mare de atât.

Piața oaselor umane de pe Instagram

Pentru Henry Scragg, un grădinar de 28 de ani din Marea Britanie, totul a început acum 12 ani, când a cumpărat 12 cranii umane dintr-o ofertă găsită pe eBay. 

Nu prea știa în ce se bagă atunci și a fost mai mult o achiziție din impuls. A fotografiat apoi craniile și le-a pus pe Instagram.

Au urmat o serie de mesaje de la oameni care se ofereau să cumpere oasele umane de la Scragg. Dar ăsta n-a fost decât începutul. 

Cu banii câștigați din vânzarea primelor cranii, englezul a cumpărat altele pe care le-a pus de vânzare pe Instagram. 

Scragg este doar un exemplu, pentru că utilizatori care se ocupă cu așa ceva sunt mai mulți.

Partea interesantă e că, în mod tehnic, această practică nu este una ilegală în Marea Britanie. 

Oasele umane aparțin oricui se află în posesia lor, astfel nu e nevoie de niciun document pentru a arăta proveniența acestora. Nu e ilegal nici ca aceste fotografii să fie postate online, pe Instagram.

Vânzarea oaselor umane pe Instagram funcționează ca orice alt tip de comerț. 

Sistemul vine cam așa: utilizatorii postează poze cu oasele umane, iar ceilalți încep să liciteze. Astfel, odată ce se ajunge la un preț, detaliile se stabilesc prin mesaje directe. 

Vânzătorul trimite oasele către cumpărător, iar acesta din urmă virează banii către primul.

Dacă pentru tine acest trend poate fi unul morbid, cei care se ocupă cu așa ceva spun că aceasta este pasiunea lor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării