main logo
1257

Peștele care i-a făcut milionari pe membrii unei echipe de pescari

Anul Nou a adus un record pentru vânzările de ton la celebra piaţă de peşte din Tokyo: 2,7 milioane de euro (333,6 milioane de yeni).

Peștele care i-a făcut milionari pe membrii unei echipe de pescari

Acesta a fost preţul pentru un ton albastru de 278 de kilograme. Asta înseamnă în jur de 10 de mii de euro pe kilogram, un preţ nemaiîntâlnit până acum, transmite Ştiri.md cu referire la Digi24.

Chiar şi cumpărătorul, proprietarul unui lanţ de restaurante de sushi, a fost surprins de cât a trebuit să dea pe acest uriaş peşte. Totuşi, a garantat că nu va creşte preţul în localurile care vor servi acest ton. „Este un ton frumos, mai scump decât preconizam”, a comentat cumpărătorul, Kiyoshi Kimura, patronul lanţului de restaurante Sushi Zanmai. Tot el deţinea și precedentul record, de două ori însă mai mic, din 2013, pentru achiziționarea unui ton de dimensiuni mai mici.

Tonul a fost pescuit în largul prefecturii Aomori (nordul Japoniei).

Sâmbătă dimineaţă, la 05:10 ora locală, clopotele au răsunat pentru a da startul vânzării. Sute de toni proaspeţi sau congelaţi au fost adjudecaţi în cursul unui spectacol vizual şi sonor pe care îl înţeleg doar cei iniţiaţi.

Presa japoneză scrie că preţul foarte mare a fost atins deoarece nu prea a fost concurenţă. Celebra piaţă de peşte din Tokyo a fost mutată într-un alt loc în octombrie 2018, iar noua clădire nu atrage încă la fel de mulţi comercianţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării