main logo
650

Peste 90% din cazurile de COVID din Marea Britanie sunt varianta indiană

Varianta indiană a devenit predominantă în Marea Britanie. Peste 90% din cazurile de coronavirus din Marea Britanie sunt varianta Delta, care a apărut pentru prima dată în India.

Peste 90% din cazurile de COVID din Marea Britanie sunt varianta indiană

Despre aceasta a declarat ministrul sănătății Matt Hancock, relatează site-ului Euronews, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Potrivit sursei citate, Matt Hancock a declarat joi, 10 iunie, în fața unei comisii parlamentare, că varianta Delta ”cuprinde acum 91% din cazurile noi din Marea Britanie”.

Hancock a precizat că datele se bazează pe o evaluare pe care a văzut-o miercuri seara.

Varianta Delta, cu 50% mai contagioasă decât tulpina Alfa, detectată prima dată în Marea Britanie, a dus la creștere recentă a cazurilor de COVID-19 în Regatul Unit.

Cifrele guvernamentale au arătat miercuri, 9 iunie, că Marea Britanie a înregistrat cele mai mari cazuri zilnice de coronavirus din ultimele cinci luni, sugerând că varianta Delta se răspândește rapid în toată țara.

Marea Britanie a raportat miercuri, 9 iunie, 7.540 de cazuri noi de coronavirus, reprezentând cel mai mare număr de infectări din 27 februarie până în prezent.

Potrivit celui mai recent bilanț, 123 de persoane au fost internate în spital cu simptome legate de coronavirus, iar șase oameni au murit.

La începutul lunii iunie, Hancock a declarat că programul de vaccinare din Marea Britanie pare să ajute la ruperea legăturii dintre noi cazuri și decese, spitalizările rămânând scăzute, în ciuda răspândirii variantei Delta.

De la debutul campaniei de vaccinare în Marea Britanie, 28.540.844 de persoane au primit schema completă de vaccinare anti-COVID-19.

Alte 40.710.319 de oameni au primit doar prima doză de ser până în prezent.

Guvernul britanic urmează să decidă săptămâna viitoare dacă va ridica sau nu toate restricțiile începând cu 21 iunie.

Hancock a spus că ridicarea restricțiilor va depinde în mare măsură de modul în care evoluează situația epidemiologică.

Varianta Delta, cunoscută și sub denumirea de B.1.617.2, s-a răspândit în peste 60 de țări în ultimele șase luni și a declanșat restricții de călătorie din Australia până în SUA.

Singapore a constatat că mutația a reprezentat 95% din cazurile locale de COVID legate de noile variante.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării